Recepty ze sóji
Recepty ze sójového masa
Základní recept na přípravu sójového masa
Před tím, než se pustíte do některého z výborných receptů, je třeba sójové maso před samotnou přípravou pokrmů povařit. Aby byla chuť sójového masa co nejlepší a pokrm co nejstravitelnější (je to přeci jen luštěnina), doporučujeme vařit 30 minut ve vodě, kterou jsme ochutili 1 lžící zeleninového bujónu a 1 lžící sójové omáčky. Bujón spolu s omáčkou dodají sóji výbornou chuť, která pronikne až do jádra suroviny.
Po uvaření vodu z hrnce slejeme a přebytečnou vodu ze sójového masa po vychladnutí vymačkáme.
Máme hotovo a můžeme se směle vrhnout na některý ze skvělých sójových receptů.
Věděli jste, že: Sójové maso je obecně užívaný název pro výrobky ze sójového extrudátu jimiž jsou: sójové plátky, sójové kostky, sójové nudličky a sójový granulát.